Menu festivalových reštaurácií

FOU ZOO - 3 Vidličky, Reštaurácia roka 2012,2014 Podľa bedekra Gurmán na Slovensku je Fou Zoo najlepšou reštauráciou na Slovensku. Nielen preto, lebo ponúka vskutku zaujímavé a chutné jedlá, stále prináša niečo nové zo sveta, pohráva sa s vašimi chuťovými pohárikmi a aj vizuálne vás prekvapuje rôznymi variáciami známych surovín v ich nových podobách. Ale hlavne pretože má filozofiu, s ktorou sa stotožnili všetci zamestnanci ako jeden tím – vytvárať povznášajúci pocit, že ste účastníkom niečoho výnimočného a že v tomto predstavení hráte hlavnú rolu. Už teraz sme presvedčení, že tri vidličky od Gurmána na Slovensku sú potvrdením ambícií Fou Zoo prekročiť hranice Slovenska a dať o sebe vedieť aj v Európe. Nové motto „Buďte nároční a my vaše očakávania prekonáme“ je toho dôkazom.
Menu:
  1. Wasabi krevety 5G
  2. Lososový tatarák 4G
  3. Iberico chineesebun 5G
  4. Datľový koláčik, miso zmrzlina, karamel 4G
  5. Ananásová dreň ako drink 2G
Ševčenkova 34, 851 01 Petržalka www.fouzoo.sk
UFO watch .taste.groove - 2 Vidličkyv Sobotu a Nedeľu Nad Mostom SNP, na vyhliadkovej veži UFO watch.taste.groove. je situovaná rovnomenná reštaurácia. Interiér je moderný a uvoľnený, prevláda tu jednoduchý a efektívny dizajn. Otvorený pohľad do modernej kuchyne evokuje vo vás pocit spolupatričnosti. Skladba menu sa nedrží výhradne tradičných metód, pracuje s rôznymi variáciami chutí. Jej základom je  karibská kuchyňa, no jednoduchosť spojená s prekvapivou prezentáciou vás dostane. Dôkladný výber zo širokej ponuky vína, s ktorým vám rád pomôže skúsený somelier, len umocní celkový zážitok z návštevy reštaurácie. Jednotnosť interiéru ponúka za nepostrehnuteľnou hranicou novodobý koncept baru založený na oslave klasiky, kde vám tím barmanov pripraví koktail prémiového zloženia, ochutený bylinkami, kvetmi či rôznymi druhmi ázijského korenia. Osobitou harmóniou ladenia si UFO watch.taste.groove. vytvorilo vlastnú, kúzelnú charizmu.
Most SNP 1, 851 01 Bratislava www.u-f-o.sk
Villa Rosa - 1 Zlatá vidlička Villa Rosa je romantická reštaurácia a penzión v Dunajskej Strede, považovanej za hlavné mesto Žitného ostrova, ktoré láka turistov termálnou vodou, čistými dunajskými ramenami plnými rýb a množstvom divej zveri. V interiéri dominujú drevo a prvky architektúry regiónu, čo vo vás vyvoláva pocit domova. A my sme sa tu ako doma aj cítili a to hlavne zásluhou pozorného personálu, predovšetkým zásluhou šéfkuchára Imreho Bindicsa. Imre je známy  vyhľadávaním tradičných receptov Žitného ostrova – vydal ich aj knižne – a ich zaradením do menu reštaurácie. Dodávateľov si vyberá z miestnych farmárov a tak nečudo, že jedlá sú úchvatné a opäť v nás oživujú staré dobré chute. Presne takými boli aj farmárska kohútia polievka so zeleninou a domácimi rezancami a chrumkavý kapor so žitnoostrovským lečovým krémom a s kôprovo-tvarohovými viedenskými knedľami.
Festivalové menu Villa Rosa:
  1. Líčka z mangalice vyprážané dozlata, pikantný majonézový šalát z baby zemiakov 5.- G
  2. Remeselnícska klobása z mangalice so zeleným korením 4.- G
  3. Šomlói halušky z 21. storočia s Kukkonia krémom 3.- G
Jesenského 6, 929 01 Dunajská Streda www.villarosa.sk
BistrOne - Piatok Jedlo na jednotku a služby na jednotku. Presne týmto heslom sa u nás riadime. Myslíme si totiž, že lokálne suroviny a osobitý prístup k zákazníkovi by mali byť samozrejmosťou dnešnej gastronómie a preto sa stali neoddeliteľnou súčasťou našej vnútornej filozofie.
Marie Curie Sklodowskej 1, Ovsište Zimný štadión Petržalka
BarsKde Street foodový koncept mobilnej otvorenej kuchyne s ponukou jedinečnej špeciality Patrami , tak populárnej v USA,kam ju priniesli rumunský imigranti v 19 storočí.
Chez Amélie Známa francúzska Créperie – palacinkáreň. Používa originál receptúry a ponúka aj slané bretónske , pohánkove a veľa variantov sladkých. Ich slaný karamel je ikonický a vždy ako ochutnáte jednu crépes s karamelom , musíte si proste objednať ďalšiu. Na gurmán feste mávajú najdlhšie rady – nečudo , veď robia tie najlepšie palacinky v meste. CRÊPES / SLADKÉ PALACINKY:
  • BEURRE SUCRE CITRON / CUKOR MASLO CITRON
  • COMPOTE DE POMMES / JABLKOVÉ PYRÉ
  • DE MARRONS / GAŠTANOVÝ KRÉM
  • CARAMEL SALIDOUX / SLADKO-SLANÝ KARAMEL
GALETTES / SLANÉ PALACINKY Z POHÁNKOVEJ MÚKY
SANS GLUTEN ET SANS LACTOSE / BEZLEPKOVÉ A BEZ LAKTÓZY:
  • JAMBON EMMENTAL POIVRE BEURRE / ŠUNKA EMENTAL KORENIE MASLO
-CIDRE BRETON DOUX ou BRUT/ BRETÓNSKY JABLČNÝ MUŠT SLADKÝ alebo SUCHÝ
-SALIDOUX en bocaux / SLADKO-SLANÝ KARAMEL v skle
Zlatý Bažant reštaurácia s pivnými špecialitami Príďte si vychutnať Zlatý Bažant v retro štýle!

Čaká na vás unikátna chill-out zóna v dovolenkovom retro štýle, kde si môžete vychutnať trojchodové pivné menu doplnené tým najlepším slovenským pivom. Pre tých náročnejších sú pripravené praktické prezentácie správneho čapovania piva, podávania cideru a noviniek z pivného sveta. O prezentácie v Pivnom stane sa postará samotný obchodný sládok spoločnosti Heineken – Karol France. Tešíme sa na vás!

Menu:
  • Grilované syrové nugetky so šalátom, ružovým korením, omáčkou a bastoncinom + 0,2l Zlatý Bažant Radler 0,0% Citrón (Alergény - 1,3,7,10)
  • Pomaly pečené trhané bravčové s dymovým BBQ dressingom + 0,2l Zlatý Bažant ´73 (Alergény - 1,6,11)
  • Cookies + 0,2l Zlatý Bažant Tmavý (Alergény = 1,3,7,6,8)
Dolnozemská krčma Špeciality dolnej zeme /od rumunských a srbských Slovákov/, môžete ochutnať na Panskej ulici v Bratislave. Chutné recepty ešte z čias našich babičiek pripravujú stále rovnako dobre a kvalitne. Na Gurmán Feste budete môcť čo to ochutnať z ich širokej ponuky.
U Taliana - Sapori Italiani Nová talianska reštaurácia, ktorú otvoril Andrea ENA, si už za krátky čas našla svojich fanúšikov a priniesla do hlavného mesta pravú domácku taliansku kuchyňu. Na Gurmán Feste sme ešte talianske špeciality a obzvlášť pravú pizzu nemali, tak sa nechajme prekvapiť. Idú o nej iba tie najlepšie chýry. Menu:
  1. Pizza margherita
  2. Pizza prosciutto crudo
  3. Pasta fresca con polpo e pomodoro
  4. Porchetta arrosto con patate
Národný juniorský tím kuchárov Slovenska Naši mladí kuchári dostanú možnosť predviesť sa gurmánom so svojim inovatívnym menu, ktoré pripravujú na kuchársku svetovú olympiádu.
Ramtandoori Indická kuchyňa nám Slovákom, vždy chutila a nebude inak ani v prípade mladého kuchára z Indie, ktorý nám ponúkne svoje jedinečné recepty, plné úžasných korenín a byliniek.
  • SOMASA - 120 g - Cesto plnené zemiakmi, hráškom, mäta a koriander chutney
  • CHICKEN TIKKA MASALA - 150 g - kuracie kúsky marinované a grilované v tandori peci s krémovou kešu tika masala omáčkou
  • NAAN - 80 g - Tradičný Indický pšeničny chlieb z tandoori pece
  • MANGO LASSI - 200 ml - mangovy drink z mangového pyré s jogurtom a kardamonom
  • CHANA MASALA VEGAN - 150 g - jemne pálivy cícer s cesnakom, paradajkami, citrón.džúsom a koriandrom
Chilantro Ide o nový koncept kuchyne, ktorá spája chilský a japonský štýl jedál. Ide o niečo originálne, tak prečo by sme ju neochutnali aj na Gurmán Feste?
SZCK Zväz kuchárov a cukrárov Slovenska dlhodobo zastrešuje aktívnych kuchárov a cukrárov z celej republiky snažiac sa zvyšovať ich odbornú pripravenosť rôznymi školeniami , workšopmi či podporou samotného národného tímu , ktorý vysiela na svetové súťaže. Organizuje aj veľa súťaží pre stredné školy a mladých kuchárov a cukrárov. Na Gurmán Feste pripravia šéfkuchári zväzu tradičné slovenské špeciality v modernom šate.
MAKAN – Indonézska reštaurácia Pod sloganom „17 000 ostrovov , milión chutí !“ sa prezentuje nová autentická Indonézska reštaurácia . Vsadila na originálne recepty tejto obrovskej ostrovnej krajiny s použitím originálnych surovín a korenín, ktoré si dovážajú z Holandska. Indonézsky šéfkuchár pripravuje jedlá presne tak ako v Jacarte na Bali či Sumatre. Môžete si objednať originál spicy Indonesian , alebo aj našu európsku verziu pikantnosti. Tieto jedlá si môžete doladiť aj originálnymi nápojmi či pivom.

Menu:
  1. Nasi goreng (Indonézska pražená ryža) podávaná s: Balado zeleninou- Miešaná letná zelenina s čili rajčinovou omáčkou, alebo s Kuracími spodnými stehnami s balado omáčkou
  2. Ayam pelalah- Balinézsky kurací šalát
  3. Kokosový puding
  4. Kopi susu- Indonézska ľadová káva

Jozefská 19, Bratislava www.restauraciamakan.sk
The CUT bistro Špecialisti na mäso. Na Gurmán feste budú ponúkať určite skvelé steaky a ich pastrami je už v Bratislave známe. Vo svojej prevádzke vo FreshMarkete ponúkajú aj porchettu či pulledpork.
Novinkou bude príprava mias na špeciálnych griloch OFYR
BUCHTÁREŇ

Buchty na pare máme Slivkové, Čučoriedkové, Jahodové, Nutellové a Vanilkové. Navrch si môžete zvoliť rôzne druhy posýpok ako, granko, orechy, mak, kokos, horké kakao atď. a samozrejme buchty prelievame horúcim maslom. Robíme aj zaujímavosť ako parené buchty na slano, s mletým mäsom alebo bryndzou, navrch dávame kyslú smotanu, restovanú slaninku s cibuľkou a na drobno nakrájanú jarnú cibuľku.

Ponúkame tiež bezlepkové buchty, ktoré sú úplne bez lepku, bez mlieka a bez vajíčok. Tak isto ako novinku mame dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, horúcimi malinami a nasekanými praženými mandľami.

Dunajsky pivovar Menu Gurmán fest:
  1. 80g Mini Black burger 5,5 gurmánu
  2. 100g Black langoš, cheddar, cesnaková smotana 4,5 gurmánu
  3. 80g Pulled duck sandwich, fermentovaná červená kapusta, vínova majonéza 5,5 gurmánu


Stan Piatok Sobota Nedeľa
35 Chez Amelie Chez Amelie Chez Amelie
36 NAAM Thajské bistro NAAM Thajské bistro NAAM Thajské bistro
37 Kempinski High Tatras Kempinski River Park
38 Pulitzer restaurant café bar Pulitzer restaurant café bar Pulitzer restaurant café bar
40 FOU ZOO FOU ZOO FOU ZOO
41 Brasserie Anjou – Hotel Sheraton Brasserie Anjou – Hotel Sheraton Brasserie Anjou – Hotel Sheraton
43 MOODS wine, food, joy MOODS wine, food, joy MOODS wine, food, joy
44 NH Gate One NH Gate One NH Gate One
45 Traja Mušketieri Traja Mušketieri Traja Mušketieri
47 Hotel Fis Štrbské Pleso Grand Hotel Jasná Tri Studničky Jasná
48 Osaka sushibar Osaka sushibar Osaka sushibar
49 Whisky bar&restaurant Whisky bar&restaurant Whisky bar&restaurant
51 El Gaucho Argentina steak house El Gaucho El Gaucho
52 Jalisco Mexican restaurant Viedeň Jalisco Mexican restaurant Jalisco Mexican restaurant
53 VITABOX Zorno restaurant Zorno restaurant
54 Le Monde Bratislava Le Monde Le Monde
55 Sheraton Amber´s Bar Sheraton Amber´s Bar Sheraton Amber´s Bar
58 U Juhása , Košariská U Juhása , Košariská
59 Zelený Dvor, Slovenský Grob Zelený Dvor, Slovenský Grob Zelený Dvor, Slovenský Grob