Svet nápojov

Degustácie a workshopy na tému nápoje. Pivo , víno , sekt a ich miesto v modernej gastronómii. V spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko a Asociáciou somelierov Slovenskej republiky je pre vás pripravený bohatý 3 dňový program.
Každý deň budete môcť sledovať a degustovať :
  • Zlatý Bažant, jeho história a ako sa pivo vyrába. Tématické kvízy s videoprojekciou spojené so súťažami o hodnotné ceny
  • Karol France - sládok pivovaru Zlatý Bažant Zlatý Bažant ´73 „ Umenie čapovať- " navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie".
  • Tomáš Vyšváder – Somelier roka 2007 - CiderStassen – čo je to cider a ako sa servíruje

Piatok

16:30 Umenie čapovať
17:30 CiderStassen
18:30 Umenie čapovať
19:30 CiderStassen

Sobota

14:30 Umenie čapovať
15:30 CiderStassen
16:30 Umenie čapovať
18:30 CiderStasen

Nedeľa

13:30 Umenie
14:30 Umenie
15:30 Umenie
17:30 Stassen



Karol France, obchodný sládok spoločnosti HEINEKEN Slovensko Renomovaný odborník, ktorý pivu zasvätil celý svoj život. Po skončení strednej priemyselnej školy Potravinárskej v Nitre pokračoval v štúdiu na Vysokej škole Chemickotechnologickej, odbor mikrobiológia, biochémia a kvasná technológia. Po úspešnom absolvovaní vysokej školy viedli jeho kroky do hurbanovského pivovaru, kde zastával rôzne pozície počas svojej 35-ročnej praxe. Prešiel od výroby piva a sladu, cez oddelenie kvality piva, výčapných zariadení až po aktuálnu pozíciu obchodného sládka. V súčasnosti sa venuje predovšetkým reprezentácii spoločnosť HEINEKEN Slovensko na pivných degustačných súťažiach, odborných fórach a prezentáciách.