Menu festivalových reštaurácií

Zlatý bažant – reštaurácia Príďte sa presvedčiť, ako spolu ladí pivo s jedlom.
Správny výber piva dokáže zvýrazniť zážitok z jedla. Špeciálne kombinácie na Gurmánfeste pre vás pripravili šéfkuchár Laci Hornáček a sládok Karol France. Nájdete nás v stane Zlatý Bažant.

Menu:
  • Ciabatta s avokádom, cícerom, feta syrom a limetkovým dressingom (A 1, 7) + 0,2l Zlatý Bažant Radler 0,0% Citrón (Alergény – 1, 7) 3 Gurmány
  • Pomaly pečené trhané bravčové s dymovým BBQ dressingom + 0,2l Zlatý Bažant ´73 (Alergény - 1,6,11) 5 Gurmánov
  • Čokoládový brownies s ganache a lyofilizovaným (mrazom sušeným) ovocím (A 1,3,7) + 0,2l Zlatý Bažant Tmavý (Alergény = 1,3,7,6,8) 2 Gurmány
"Starostova kuchyňa" V sobotu nám osobne navarí starosta MČ Ružinov , pán Martin Chren, sám veľký gurmán a veľký fanúšik varenia. Výťažok z predaja jeho menu pôjde na charitatívne účely v rámci mestskej časti Ružinov.

Menu:
Jedlá:
  • Gnocchi (vegánsky demi-glace, šampiňóny, špenát, mrkva)
  • Kukurica (chili) (*)
  • Kukurica (citrónová tráva) (*)
Dolce:
  • Prvý (mliečna čokoláda, malina, karamel, škorica, vanilka)
  • Druhý (philadelphia, karamel, škorica, vanilka, malina)
Reštaurácia Cubes – hotel ASTON - Jedna z najlepších zo Zimného Festivalu jedla 2017 Reštaurácia Cubes – to je kreatívna kuchyňa šéfkuchára Zola Baláža, štýlové prostredie, hrejivé svetlo, príjemná, priam romantická atmosféra a hlavne gastronomický zážitok vytvorený spojením chuti, kvality a nevšednosti a v neposlednom rade profesionality a srdca! Prioritou tímu reštaurácia je poskytnúť vám maximálny komfort s prihliadnutím na vaše individuálne potreby a zabezpečiť všetko do najmenších detailov. Táto štýlová reštaurácia vám ponúka medzinárodnú kuchyňu s kapacitou 50 miest a je otvorená pre každého milovníka dobrého jedla. Menu:
  1. Kačacia pečeň, višne, červená cvikla pečivo / aj bezlepkové - 3G
  2. Teľacie lýtko s Chianti, šafránové rizoto, gremolata, hovädzí špik - 5G
  3. Voňavé pomaly pečené bravčové alebo /sous vide kukuričné kura, kus-kus s avokádom a granátovým jablkom, jalapeño jogurt, bylinky - 4G
  4. Bezlepkový brownies s ďatlami, vanilkové mascarpone, červená čokoláda, malinový cukor - 3G 
  5. Jahodovo - rebarborová limonáda s medovkou - 2G


BarsKde Street foodový koncept mobilnej otvorenej kuchyne s ponukou jedinečnej špeciality Patrami , tak populárnej v USA,kam ju priniesli rumunský imigranti v 19 storočí.
Chez Amélie Známa francúzska Créperie – palacinkáreň. Používa originál receptúry a ponúka aj slané bretónske , pohánkove a veľa variantov sladkých. Ich slaný karamel je ikonický a vždy ako ochutnáte jednu crépes s karamelom , musíte si proste objednať ďalšiu. Na gurmán feste mávajú najdlhšie rady – nečudo , veď robia tie najlepšie palacinky v meste.
Zlatý Bažant reštaurácia s pivnými špecialitami Príďte si vychutnať Zlatý Bažant v retro štýle!

Čaká na vás unikátna chill-out zóna v dovolenkovom retro štýle, kde si môžete vychutnať trojchodové pivné menu doplnené tým najlepším slovenským pivom. Pre tých náročnejších sú pripravené praktické prezentácie správneho čapovania piva, podávania cideru a noviniek z pivného sveta. O prezentácie v Pivnom stane sa postará samotný obchodný sládok spoločnosti Heineken – Karol France. Tešíme sa na vás!

Chilantro Ide o nový koncept kuchyne, ktorá spája chilský a japonský štýl jedál. Ide o niečo originálne, tak prečo by sme ju neochutnali aj na Gurmán Feste?
Ashoka Ashoka znamená v sanskrite „bez utrpenia“ a je to aj meno kráľa, ktorý zjednotil indický subkontinent. Tradičná indická reštaurácia Ashoka bola presťahovaná do nových priestorov v Hoteli Crown Plaza a zmena jej skutočne svedčí. Už pri vstupe sa vás ujme úctivý personál a vy cítite tú pohodu vládnucu tomuto miestu. Jedlá, ktoré tu ponúkajú, sú skutočne indické. Z identických surovín, korenín a prísad ako v Indii a varia vám ich skutoční Indovia. Nech si vyberiete z jedál akékoľvek, je naozaj výborné a servírujú vám ho na ešte horúcich podnosoch. Úžasné boli aj placky podávané k jedlu, ktoré si pečú vo vlastnej peci. Harmónia priestoru, harmónia chutí a skvelý kulinársky zážitok vás čaká v Ashoke.
Hodžovo námestie 568/2, Bratislava – Hotel Crowne Plaza www.ashoka.sk
The CUT bistro Špecialisti na mäso. Na Gurmán feste budú ponúkať určite skvelé steaky a ich pastrami je už v Bratislave známe. Vo svojej prevádzke vo FreshMarkete ponúkajú aj porchettu či pulledpork.
Novinkou bude príprava mias na špeciálnych griloch OFYR
Dunajský pivovar Pri vstupe na palubu našej pivovarskej reštaurácie určite neprehliadnete veľké kovové tanky , ktoré sú srrdcom našje reštaurácie. Než sa začítate do precízne pripravenej ponuky zaujímavých jedál a nejaké ochutnáte, uchváti vás nie len originálne prostredie industriálneho štýlu ale aj očarujúci výhľad na Bratislavu a Dunaj. Zaujať vás môžu takisto štyri poschodia s barom na prízemí a prvom poschodí, komornejšie podpalubie a hlavný, zväčša drevom zariadený interiér dlhého koridoru reštaurácie, ktorého stred obývajú tiež pivné tanky. Napokon celkový dojem z pivovaru podčiarkne Slnečná terasa s vírivkou.
JUMP STREET, Bratislava Black is our colour !
Najdôležitejšie je vkladať radosť do všetkého, čo robíš — a o jedle to platí dvojnásobne. Preto ťa radi privítame u nás v JUMP STREET. Na mieste, kde si môžeš vychutnať zlatý hamburger a jesť ho v čiernych rukavičkách jak pán. Na mieste, kde sa môžeš najesť nielen prvotriedneho jedla, ale si aj užívať prvotriedny servis a killer dizajn. Lebo áno, nielen brady, kockované košele a bicykle, ale aj fashion dokáže kráčať ruka v ruke s dobrým street foodom.
Príď sa presvedčiť. Festivalové menu JUMP STREET
Husacina u Gálika Reštaurácia Husacina u Gálika zo Slovenského Grobu, Vás srdečne pozýva na husacie a kačacie špeciality. Už dlhé roky ponúkame neobyčajný gurmánsky zážitok na husacích hodoch, ktoré sú u nás preslávené. Naša obec je známa desiatky rokov tradíciou pečenia husí, kačiek a husacej pečienky, preto si hostia u nás môžu vybrať z bohatej ponuky týchto špecialít.
Daniel Karas Culinary @Rodkva Nový kocept pouličného jedla.
Team šéfkuchára Daniela Karasa, nadšencov o unikátne jedlo a pestovateľov v spolupráci chalanov z atelieru GUTENART.SK vytvorili na toto obľúbené gastronomické podujatie  Gurmán Fest  jedninečný gastronomický projekt.  Bude to spojenie chutí z celého sveta, zelenina vypestovaná Petrom Forom permakultúrnym spôsobom v Bratislavskej záhrade, mäso grilované na jedinečnom Japonskom grile a bukovo-orechovom uhlí. O dizajn stránku sa postaraju chalani z ateliéru GUTENART Môžete sa tešiť aj na Danielovú Jalepeno salsu a KimChi ktoré si budete môcť v stánku aj zakúpiť. 
Vidíme sa

Menu:
  • Na uhlí pečené hovädzie rebro so šalátom z pohánkových rezancov, sezamovým dresingom a domácim KimChi


Stan Piatok Sobota Nedeľa
35 Chez Amelie Chez Amelie Chez Amelie
36 NAAM Thajské bistro NAAM Thajské bistro NAAM Thajské bistro
37 Kempinski High Tatras Kempinski River Park
38 Pulitzer restaurant café bar Pulitzer restaurant café bar Pulitzer restaurant café bar
40 FOU ZOO FOU ZOO FOU ZOO
41 Brasserie Anjou – Hotel Sheraton Brasserie Anjou – Hotel Sheraton Brasserie Anjou – Hotel Sheraton
43 MOODS wine, food, joy MOODS wine, food, joy MOODS wine, food, joy
44 NH Gate One NH Gate One NH Gate One
45 Traja Mušketieri Traja Mušketieri Traja Mušketieri
47 Hotel Fis Štrbské Pleso Grand Hotel Jasná Tri Studničky Jasná
48 Osaka sushibar Osaka sushibar Osaka sushibar
49 Whisky bar&restaurant Whisky bar&restaurant Whisky bar&restaurant
51 El Gaucho Argentina steak house El Gaucho El Gaucho
52 Jalisco Mexican restaurant Viedeň Jalisco Mexican restaurant Jalisco Mexican restaurant
53 VITABOX Zorno restaurant Zorno restaurant
54 Le Monde Bratislava Le Monde Le Monde
55 Sheraton Amber´s Bar Sheraton Amber´s Bar Sheraton Amber´s Bar
58 U Juhása , Košariská U Juhása , Košariská
59 Zelený Dvor, Slovenský Grob Zelený Dvor, Slovenský Grob Zelený Dvor, Slovenský Grob