Delikatesy

Tradiční trdelníkPripravujú čerstvé kysnuté cesto z originálnych surovín a majú jednu z najstarších Rumunsko-Maďarských receptúr, pretože Kürtöskalács – Trdelník, je pôvodom Rumunsko-Maďarská špecialita zo 14. storočia.
CacaoticaČokoládová manufaktúra s výrobou z prvotriednej belgickej čokolády. Výrobca známej butiqueovej značky praliniek ILLUI.
Erbia PerníkyVoňavé domáce wafličky a perníky s rôznymi plnkami.
Gabriela Čechovičová - Mak z Jarnej, Cífer Farmárka a pestovateľka maku z Cífera – Jarnej. Gabriela Čechovičová mak pestuje na výmere 35 hektárov. Okrem tradičného svetlomodrého maku pestuje a predáva sivý, hnedý mak i biely mak. Člen Slowfood Pressburg
URBAN CONCEPTS Belgické vafle na paličke a čerstvá zmrzlina.
Gazdovia – predaj tradičných lekvárov, sirupov, zaváranín, ovocných i zeleninových pyré, cestovín i domácich lokší.
Davídkovo korenie Široká ponuka korení z celého sveta a vlastné špeciálne zmesi korenia
Mandlove Víťazka MasterChefa Martina Grňová vás presvedčí, že pečie s láskou. Všetky produkty vznikajú z vybraných surovín a podľa mojich originálnych receptúr. V Mandlove sa snažíme svojimi produktami vytvárať zdravú alternatívu, a to nie len v kaviarňach. Naše torty si môže každý vychutnať i doma. Pracujeme výlučne s kvalitnými surovinami pre maximálny chuťový zážitok. Chceme dokázať, že poctivá práca s prírodnými surovinami prináša výnimočné chuťové zážitky. Chceme dokázať, že skutočne dokážeme osloviť každým sústom. www.foodlover.sk
Illui Chocolaterie Dnes je z Illui jeden z najkvalitnejších výrobcov praliniek a čokoládových výrobkov na Slovensku.
"Okolo výroby delikates bolo vždy veľa tajomstiev. Každý majster si chránil svoje recepty. Náš recept je jednoduchý a nijako sa ním netajme. Pracujeme len s tým najlepším, čo nám príroda dáva. Starostlivo si vyberáme ingrediencie pochádzajúce z celého koloniálneho sveta. Dbáme na ich čerstvosť, kvalitu a spôsob spracovania, či skladovania. Tak, aby chute, ktoré sú v nich ukryté, mohli vyniknúť a prejaviť sa vo svojej plnosti a nádhere," tvrdí na svojej stránke zakladateľ Illui Chocolaterie Peter Žáčik.
Bodka Donut Point Donatky trošku inak - hlavne so svojimi vlastnými receptúrami a originálnymi polevami, ktoré potešia oči a pošteklia chuťové poháriky.
BBMAKRONKY Najrozšírenejší francúzsky zákusok pozná asi každý, veď kto by ho nemal rád? Širokú ponuku makróniek môžete ochutnať aj na Gurmán Feste.
Zdravie z pece Sme novootvorená zdravá pekárensko-cukrárenská výroba v Bratislave, máme pôvodné starošpaldové zrno, ktoré si sami pestujeme. Je to jedná zo siedmych starých odrôd, ktorá sa už bežne v Európe nepestuje. Pestovanie realizujeme v bio pôde bez použitia akejkoľvek chémie na Istrii (HR) a pri Modene (IT). Pestujeme, zberáme a spracovávame tradičným spôsobom a melieme vo vlastnom drevenom mlyne (za použitia mlynských kameňov).
Gourmet artisan Internetový obchod so širokou ponukou delikates, olív a olivových olejov.
Štúrovský podplameník Podplamenník (alebo lepník) je vyše 100 ročný slovenský recept na slaný koláč. Je fantastický, voňavý a navyše, keď máte dobrý recept, jeho príprava je skutočne jednoduchá.